Kuleba: Ukrajina i Srbija dosledne u poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta

Beta pre 25 dana

Ukrajina i Srbija ostaju dosledne međusobnom poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta, saopštio je danas u Beogradu ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba, posle sastanka sa srpskim kolegom Markom Đurićem.

Kuleba, koji je od sinoć u bilateralnoj poseti Srbiji zajedno sa prvom damom Ukrajine Olenom Zelenskom, napisao je na društvenoj mreži Iks da je sa Đurićem razgovarao i o evropskim integracijama obe države.

"Sa Ministrom spoljnih poslova Srbije Markom Đurićem razgovarao sam o načinima razvoja bilateralne saradnje. Đurić je izrazio podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine. Ja sam uzvratio u pogledu Srbije", napisao je on.

Kuleba se ranije danas razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Vili "Mir" o unapređenju odnosa dok mu je premijer Miloše Vučević takođe potvrdio da je Beograd posvećen poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta svake države članice Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu.
Kuleba će danas razgovarati i sa predsednicom Skupštine Anom Brnabić.

Kuleba i supruga predsednika Ukrajine Olena Zelenska od juče borave u poseti Srbiji, što je prva poseta ukrajinskih zvaničnika Beogradu od početka ruske invazije na Ukrajinu 2022.

Predsednik Srbije će danas razgovarati i sa prvom damom Ukrajine, u zgradi Predsedništva, u 16 časova

(Beta, 05.13.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »