Varheji: Nastaviti sa usklađivanjem vizne politike Srbije sa EU

Beta pre 25 dana

Evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varheji (Varhelyi) izjavio je danas u Beogradu da je važno nastaviti sa usklađivanjem vizne politike Srbije sa viznom politikom Evropske unije.

Varheji je to rekao na sastanku sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, saopštilo je nadležno ministarstvo.

"Imajući u vidu ulogu Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i dobru saradnju sa evropskim institucijama u prethodnom periodu, ministar Dačić je istakao da je među prioritetima Srbije suzbijanje iregularnih migracija i zaštita državne granice, kao i borba protiv krijumčarenja i trgovine ljudima", navodi se u saopštenju.

Dačić je podvukao da je Srbija spremna na podizanje saradnje sa evropskim partnerima na viši nivo, da radi po pitanju ilegalnih migracija i postepeno usklađuje svoju viznu politiku sa politikom EU.

Sagovornici su razmenili mišljenje o saradnji u oblasti Pregovaračkog poglavlja 24 - pravda, sloboda i bezbednost, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i zloupotreba droga, dodaje se u saopštenju.

Varheji juče i danas boravi u Beogradu gde je imao sastanke sa državnim vrhom Srbije.

(Beta, 05.14.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »