Veselinović: Sve liste će biti proglašene jer su predate u skladu sa Zakonom

Beta pre 13 dana

 Kandidat za gradonačelnika liste "Biram Beoograd" Dobrica Veselinović rekao je danas da veruje da će sve liste na opštinama u Beogradu biti proglašene jer su predate u skladu sa zakonom i potpuno su ispravne.

On je, gostujući u vestima televizije N1 rekao da su na pojedinim opštinama liste povučene jer u izbornim komisijama Srpska napredna stranka ima većinu pa je to iskoristila kakop bi dodatno zategla situaciju i skrenula pažnju javnosti sa bitnih tema.

"Jedna od tih tema je i prodaja stare Šećerane za svega 6 miliona evra. Ova prodaja je najverovatnije u svrhu širenja Beograda na vodi", naglasio je Veselinović.

Dodao je da je jedan od razloga zašto se liste obaraju i taj "kako bi se opozicija prikazala kao nesposobna".

Veselinović je rekao i da odustajanje od izbora i dalje stoji kao opcija.

"U slučaju da vlast nastavi sa obesmišljavanjem izbornog procesa, moguće je da odustanemo od izbora. Oni (SNS) koriste ceo sistem kako bi sebi olakšali izbore i kako bi ljudima oko sebe omogućili da se bogate", podvukao je Veselinović.

Na pitranje da prokomentariše izjavu lidera Novog DSS Miloša Jovanovića da će mu "biti teško da posle odluke dela opozicije da učestvuje u Vučićevoj farsi, sedne sa njima ponovo da pregovara", Veselinović je rekao da takvoj izjavi sada nije vreme.

"I nama je bilo teško da sednemo sa njima posle odluke da ne glasaju za smenu Gašića ili da ne učestvuju u protestima", rekao je Veselinović.

On je istakao da je svrha iuzmene Zaskona o biračkom spisku da se spreče migracije glasača, a ne kandidata i da zamerka članova izbornih komisija iz redova SNS nije na mestu.

(Beta, 05.15.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »