Vučević i Bocan Harčenko: Nedvosmislena podrška Rusije Srbiji na međunarodnom planu

Beta pre 13 dana

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević je danas razgovarao sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom koji je rekao da Srbija može da računa na "nedvosmislenu podršku na međunarodnom planu po pitanjima od vitalnog interesa".

Ambasador je Vučeviću uručio čestitku predsednika Vlade Rusije Mihaila Mišustina povodom njegovog stupanja na dužnost predsednika Vlade Srbije i poželeo uspeh u radu - navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

"Za Srbiju je od strateškog interesa očuvanje stabilnosti regiona" - rekao je Vučević i ocenio da je nacrt rezolucije Generalne skupštine UN o Srebrenici "osetljivo pitanje koje ne doprinosi produbljivanju saradnje i izgradnji dobrih susedskih odnosa u regionu".

Vučević je zahvalio za "čvrst stav Rusije u pogledu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i poštovanja međunarodnog prava".

Rekao je i da je položaj Srba na Kosovu ugrožen odlukom prištinskih vlasti o zabrani upotrebe dinara koja "u velikoj meri otežava život naših građana u južnoj srpskoj pokrajini i udaljava od dijaloga Beograda i Prištine".

(Beta, 05.15.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »