Stefanović (SSP): Vučić i u Kotoru zamajava građane Srbije ali i EU

Beta pre 15 dana

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović je danas negirao stavove predsednika Srbije Aleksandra Vučića "o reformama u zemlji" i jedinstvenom evropskom tržištu, te ocenio da u Srbiji, sa aktuelnim vlastima, "nema nikakvih reformi, niti će ih biti".

"Izjava Vučića na samitu EU i Zapadnog Balkana u Kotoru da se nada da teškim i ozbiljnim reformama koje sprovodi, možemo da se približimo jedinstvenom evropskom tržištu i da veruje da i pre članstva u EU Srbija može da ostvari važne rezultate, jeste novo zamajavanje naših građana ali i EU" - rekao je on, saopštila je SSP.

Stefanović je ukazao da je jasno "da nikakvih reformi od strane domaćeg režima nema, niti će ih biti" jer "nezamislive su bilo kakve promene koje sprovodi Srpska napredna stranka (SNS) koja u Srbiji dokazano krade izbore, povezana je sa organizovanim kriminalom, sprovodi opštu korupciju i gazi sve slobode građana".

Stefanović je procenio da Vučiću "ne veruje više niko osim male grupe korumpiranih birokrata".

"Nema mirnog, evropskog i bogatog Balkana i Srbije dok su na vlasti autokrate i koruptivni lideri poput Vučića, (premijera Kosova Aljbina) Kurtija i sličnih" - kazao je Stefanović.

Kazao je da "režim SNS računa da bi ulazak u Zajedničko tržište sa EU bio maksimum domaćih integracija" jer tu, kako je naveo, "ne postoji obaveza da imate slobodne izbore, da zaustavite korupciju i oslobodite medije".

"Zar iko veruje da bi Vučić i SNS prihvatanjem promena u domenu sloboda i prava građana, slobodnim izborima i medijima, dozvolili da razvlaste sami sebe?" - pitao je zamenik predsednika SSP.

Naveo je da je "plan rasta EU za Balkan od više milijardi evra je uslovljen reformama na polju vladavine prava i sloboda građana".

(Beta, 05.16.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »