I dalje se ne zna ništa o sudbini predsednika Irana posle helikopterske nesreće

Beta pre 14 dana

Na severozapadu Irana večeras je i dalje u toku intenzivna potraga za helikopterom u kojem je bio predsednik Ebrahim Raisi, javili su tamošnji mediji i zvaničnici koji su ranije rekli da se dogodila helikopterska nesreća.

"Nesreća se dogodila sa helikopterom koji je prevozio predsednika" u regionu Džofa, u zapadnoj provinciji Istočni Azerbejdžan, prenela je državna televizija.

Potragu su veoma otežali "nepovoljni vremenski uslovi", rekao je ministar unutrašnjih poslova Ahmed Vahidi na državnoj televiziji i dodao da je potrebno vreme da se stigne do tog područja.

Državna televizija emitovala je slike nekoliko pripadnika iranskog Crvenog polumeseca kako hodaju po gustoj magli. Takođe su prikazane slike vernika koji se mole za zdravlje predsednika u nekoliko džamija.

Ministar unutrašnjih poslova nije potvrdio da li je predsednik Raisi (63) bio u helikopteru, koji je bio deo konvoja od tri helikoptera u kojima je bila predsednička delegacija.

Dva helikoptera su bezbedno sletela u Tabriz, veliki grad na severozapadu, ali ne i onaj u kojem je bio predsednik Irana.

Agencija Irna je prenela da je među putnicima bio i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahian, zajedno sa guvernerom provincije i glavnim imamom u regionu.

Irna je dodala da je na lice mesta poslato više od 20 spasilačkih timova sa punom opremom, uključujući dronove i pse.

Raisi je danas posetio provinciju Istočni Azerbejdžan, gde je u društvu predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva svečano otvorio branu na granici dve zemlje.

Tokom zajedničke konferencije za novinare, Raidi ponovo je podržao Palestince u ratu u Pojasu Gaze između Hamasa i Izraela.

"Verujemo da je Palestina prvo pitanje muslimanskog sveta, i uvereni smo da narod Irana i Azerbejdžana uvek podržava narod Palestine i Gaze, i prezire cionistički režim (Izrael)", rekao je Raisi.

(Beta, 05.19.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »