SSP o novom rijalitiju: Ni najveće tragedije nisu sprečile režim da promoviše nasilje

Beta pre 24 dana

 Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Goran Petrović rekao je danas, povodom najave vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića da kreće sa emitovanjem još jednog rijalitija, da ni najveće tragedije koje su se dogodile 3. i 4. maja prošle godine u Srbiji nisu nauk režimu koji ne odustaje od promocije nasilja.
On je upisanoj izjavi naveo da ni vapaj stotine hiljada ljudi, koji su danima šetali Srbijom i tražili da se prekine sa agresijom u javnom prostoru, ali i sa rijalitijima koji promovišu nasilje, takođe nije bio dovoljan.

"Ni činjenica da su ubici iz Mladenovca uzor bili učesnici rijalitija 'Farma', ništa ne znači ni Aleksandru Vučiću, ni Željku Mitroviću, koji pompezno najavljuje puštanje u rad nove narodne televizije", ocenio je Petrović.

Dodao je da je "na Pinku malo agresije, prostakluka i nasilja, pa Mitrović pokreće još jedan kanal, da bude kao Pink devedesetih".

"Time je potvrdio ono što mi iz Stranke slobode i pravde stalno govorimo - vlast nas vraća u devedesete, u vreme ratova, izolacije, nemaštine, visoke inflacije", izjavio je on.

Dodao je i da će se tako nastaviti sa promocijom nasilja na koje nema ko da reaguje jer su institucije i regulatorna tela "tu da podrže režim" umesto da se bave svojim poslom i sprovode zakon, te da će na kraju cenu platiti svi - kao građani i kao društvo i država.

(Beta, 05.21.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »