Živković (SSP): SNS u kampanji obećava zakon koji je odbila da stavi na dnevni red

Beta pre 28 dana

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Irena Živković izjavila je da nekadašnji ministar Branislav Nedimović u izbornoj kampanji Srpske napredne stranke (SNS) u Sremskoj Mitrovici obećava donošenje zakona "Zakon roditelj - negovatelj", koji SSP predlaže već duže vreme, a SNS odbija da ga stavi na dnevni red.

U otvorenom pismu Nedimoviću ona je pohvalila njegovo obećanje da će biti donet zakon, koji će roditeljima dece sa smetnjama dati finansijsku nadoknadu, penziono i zdravstveno osiguranje.

"Izuzetno mi je drago da prihvatate ovaj predlog koji Stranka slobode i pravde zastupa već nekoliko godina i zvanično ga je predala Narodnoj skupštini u prošlom sazivu, ali nije naišla na razumevanje vladajuće koalicije, pa predlog nije ni usvojen", istakla je Irena Živković uz nadu da će Nedimović i ostatak svoje stranke upoznati sa time, jer do sada naprednjaci nisu podržali taj zakon.

Dodala je da će Nedimoviću poslati ceo tekst zakona napisan uz konsultacije sa strukom.

"Kada ovaj predlog bude na glasanju u Narodnoj skupštini, verujte mi da će svi roditelji dece sa smetnjama zadržati dah, u iščekivanju da skupštinske lampice zasvetle zeleno. To je njihovo životno pitanje i način da im država Srbija kaže da nisu sami u najstrašnijoj od svih bitaka - onoj za dobro deteta", navela je poslanica SSP.

(Beta, 05.21.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »