Rat u Ukrajini: Američki pukovnik - Rat je gotov! ; Ulične borbe u Volčansku ; "Car roštilj" krči put kroz ukrajinske rovove (video/foto)

Večernje novosti pre 12 dana
Rat u Ukrajini: Američki pukovnik - Rat je gotov! ; Ulične borbe u Volčansku ; "Car roštilj" krči put kroz ukrajinske…

RAT u Ukrajini – 817. dan. Nastavljene su žestoke borbe u Harkovskoj i Luganskoj oblasti. Rusija tvrdi da je preuzela kontrolu nad naseljem Belogorovka u oblasti Luganska, dok Ukrajina navodi da uspešno zaustavlja ruske snage da uđu u to selo. Španija je najavila da će u junu poslati Ukrajincima novu vojnu pomoć, uključujući municiju i tenkove "leopard". Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, međutim, nije zadovoljan brzinom isporuka pomoći zapadnih saveznika.

Foto printskirn telegram vysokygovorit Problemi sa koordinacijom između SAD i saveznika otežavaju pomoć Ukrajini, navodi se u izveštaju generalnog inspektora Pentagona. -Tokom provere je utvrđeno da, iako je Ministarstvo odbrane na nekoliko nivoa koordinisalo zahteve Ukrajine u vezi vojne tehnike i pomoći sa partnerskim zemljama, problemi su otežavali koordinaciju i uticali na efikasnost, piše u izveštaju. Sukob u Ukrajini može se smatrati završenim, pošto je

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »