Brnabić: Rezolucijom o Srebrenici, kao da se svet okrenuo naglavačke, bacaju šibicu na Balkanu

Beta pre 24 dana

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da, s informacijom da će Nemačka predstaviti "sramnu" Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, deluje, kako je navela, kao da se svet okrenuo naglavačke - kao da sve ono što je bilo normalno više nije, a da sve ono što je bilo nenormalno sada je normalno.

"Ne mogu da shvatim zašto ovo Nemačka radi, kako je ovo uopše moguće. Da li se iko tamo ne zapita kakav je ovo šamar celom svetu i čitavoj istoriji", rekla je Brnabić za televiziju Hepi, navodeći da je i "jako rano jutros" razgovarala sa predstavnicima nekih zemalja.

Ona je, govoreći o stradanju srpskog naroda, navela da se ovakvom rezolucijom briše "dvadeseti vek i pravi neka nova istorija, novi svetski poredak zasnovan na lažima i brutalnom nepoštovanju bilo kakvih žrtava i pravila".

Pema njenim rečima, ovom rezolucijom se "krši Dejtonski sporazum i Ustav Bosne i Hercegovine", i predstavlja "skandal nad skandalima".

"U trenutku kad imate žarišta širom sveta, otvaraju još jedno na Balkanu koji je i tako bure baruta. Trudili smo se 30 godina da smirimo situaciju a oni bacaju šibicu koja će raspalilti mržnju. Oni će se pokupiti a mi ćemo ostati ovde u regionu da pokušamo da nađemo način da smirimo tenzije", rekla je Brnabić.

(Beta, 05.22.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »