Krkobabić: Miholjski susreti sela ove godine biće održani u 113 opština u Srbiji

Beta pre 24 dana

 Miholjski susreti sela biće održani od 1. juna do 1. novembra ove godine u 113 opština u Srbiji, najavio je danas ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

"I ove godine Miholjski susreti sela bukte Srbijom. Posebnu radost pričiniće nam naši ljudi sa Kosova i Metohije koji u Orahovcu organizuju svoje susrete", poručio je Krkobabić posle potpisivanja ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava koje će dobiti sredstva za održavanje te manifestacije. {image2} Miholjski susreti će, kako je rekao, okupiti 1.775 sela, a biće uključeno rekordnih 250.000 učesnika i posetilaca širom Srbije. Paraćin i Kanjiža će, uz sportske i folklorne igre, gastronomske specijalitete i zabavni program za sve generacije, 1. juna u svojim selima, otvoriti susrete, a narednih vikenda - 8, 15, 16 i 22. juna manifestacija će biti održana u selima Kruševca, Koceljeve, Niša, Valjeva, Vlasotinca, Doljevca, Ade, Babušnice i Vršca. {image4} Predsednik komisije koja dodeljuje sredstava za organizovanje Miholjskih susreta, pesnik LJubivoje Ršumović se obratio stihom: "Da Evropa čuje cela za Miholjske susrete sela". {image5}

"Već četiri godine organizujemo Miholjske susrete na radost i polzu ove naše, mnogi misle male zemlje, ali za nas najveće koju imamo", rekao je on. Užice četvrti put organizuje Miholjske susrete, a prema rečima pomoćnice gradonačelnika Mirjane Radivojčević u septembru na toj manifestaciji u selu Drežnik očekuje se više od 1.000 posetilaca. "Posetioci će biti dočekani uz sportska takmičenja, odličnu hranu, muziku i koncerte. Svake godine manifestacija se seli u drugo selo, koja se međusobno utrkuju da budu domaćini Miholjskih susreta“, rekla je ona. {image3} Prvi put program pripremaju stanovnici Opštine Malo Crniće.

"Radujemo se što ćemo ove godine učestvovati, jer je ovo izuzetno važna manifestacija. Mnogo stanovnika iz naših sela radi u inostranstvu i za njih je to prilika da se jednom godišnje okupe i druže. Spremamo bogat program koji uključuje i defile fijakera", rekao je predsednik opštine Mališa Antonijević. {image6} Na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje Miholjskih susreta mogu da se prijave lokalne samouprave koje same osmišljavaju programe za stanovništvo sela sa svoje teritorije, a mogu da dobiju do 500.000 dinara. {Video1:}   Ceo video materijal dostupan OVDE.

(Beta, 05.22.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »