Aleksić (NPS): Verujem u pobedu na izborima, ko je protiv ovih vlasti a ostane kući poklanja im glas

Beta pre 23 dana

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je da veruje u pobedu opozicije na izborima zakazanim za 2. jun, navodeći da svakog dana obiđe po nekoliko gradova u Srbiji, da se oseća optimizam i želja za promenama.

"Verujem u pobedu i ako želite da pobedite, morate verovati u uspeh. Ako ne verujete, onda nemojte da izlazite na utakmicu. Tako da postoji mnogo mesta u Srbiji gde će biti ozbiljnih rezultata i biti velikih iznenađenja. Očekujem i u Beogradu i u Nišu i u Novom Sadu veliki uspeh opozicije. Kad kažem uspeh, mislim na pobede i tu nema govora", rekao je Aleksić, u intervjuu za NIN.

On je ocenio i da bojkot suštinski ne postoji.

"O bojkotu se govori samo u Beogradu, gde god odete u Srbiju tamo niko ne priča o bojkotu. Tamo se priča o programu, o kampanji. Znači, ljudi izlaze na izbore. I ja pozivam Beograđane da ne upadnu u tu zamku. Bojkot ne postoji. Imate 14 lista koje učestvuju na beogradskim izborima i zapravo svako ko je protiv ovog režima, a ostane 2. juna kod kuće, on će indirektno svoj glas pokloniti vlastima", poručio je Aleksić.

On je istakao da je lista "Biramo Beograd" najšira moguća koalicija u ovom trenutku u Beogradu, uz vladajuću listu.

"Još je šira u Novom Sadu, gde učestvuje cela koalicija 'Srbije protiv nasilja'. Veliko je pitanje zašto su neke naše opozicione kolege odlučile da ne učestvuju na izborima samo u Beogradu, a da učestvuju svuda po Srbiji. Kako bi to objasnili? Mislim da je to neodgovorno prema građanima Beograda, a s druge strane i licemerno i nekorektno, ali neću da govorim sada o tome", rekao je Aleksić.

"Naš problem je vlast. Mi izlazimo na megdan vlasti. Izlazimo na megdan uzurpatorima vlasti u Srbiji, jer ovaj režim je uzurpatorski režim. Oni nisu nikada na slobodnim izborima pobedili slobodnom voljom građana, nego kroz medijske manipulacije, pritiske, kupovine glasova, ucene, raznorazne stvari, krađu na izborima", dodao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, gore je danas opoziciji nego za vreme Slobodana Miloševića.

"Tada ste imali ceo svet koji podržava opoziciju. I institucionalno, i medijski, i finansijski, kako god hoćete. A danas smo sami, a režim hoće da iskoreni opoziciju kao da je to korov. Evo u takvim se uslovima borimo", naveo je Aleksić.

(Beta, 05.23.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »