PSG: Nepotrebno i jeftino reklamiranje ministarke za brigu o porodici

Beta pre 23 dana

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da je ministarka za brigu o porodici Milica Đurđević Stamenkovski nasledila praksu prethodne ministarke u tom resoru da novac troši isključivo zarad malo medijskih naslova i reklamiranja. 

Ta opoziciona stranka je u saopštenju poručila da je najava uvođenja uniforme u škole nepotrebno i jeftino reklamiranje.

"Đurđević Stamenkovski je nasledila praksu od prethodne ministarke za brigu o porodici Darije Kisić, da novac troši stihijski, bez razmatranja o potrebi mera, ili slučajno konsultovanja struke, već isključivo zarad malo medijskih naslova i reklamiranja," rekla je funkcionerka PSG Jelena Banjac. 

Kako je kazala, "deca ne uče tako što im obučete uniformu i mislite da će to smanjiti rivalitet među njima, već isključivo kroz sistemski rad sa njima".

Ocenila je da je predlog o uniformama naročito besmislen u vreme društvenih mreža i skupih telefona gde je, kako je rekla, "odeća još i najmanji problem zbog kog dolazi do vršnjačkog nasilja".

Navela je da je "rad sa decom dugoročni proces koji traje godinama", te da "podrazumeva sate razgovora, edukacija i dobrih primera". 

"Đurđević Stamenkovski iz stranke Zavetnici je brzo savladala radikalski način funkcionisanja izvršne vlasti koji podrazumeva laka i besmislena rešenja, nerezonsko trošenje novca i predizborna obećanja koja se ili ne dese ili niko od njih nema korist", kazala je Banjac.

Navela je da je za PSG "obrazovanje ključni segment razvoja društva", piše u saopštenju.

"Rad sa mladima na tome da steknu znanja i stvore kritičko mišljenje o svetu u kom živimo je prvi prioritet (PSG), nasuprot svih radikala koji bi da nas učaure, zarobe i pretvore u poslušnike", kazala je ona. 

(Beta, 05.23.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »