Opozicija u Zrenjaninu pozvala ODIHR da se lično uveri u nezakonite aktivnosti naprednjaka

Beta pre 23 dana

Koalicija "Zrenjanin protiv nasilja – Biram Zrenjanin" pozvala je članove posmatračke misije Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) da se lično uvere u, kako tvrdi, nezakonite predizborne aktivnosti Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu.

Ta opoziciona koalicija je u saopštenju opštužila SNS da uveliko "kupuju" birače i upozorila na "skladištenje paketa" u mesnim zajednicama.

U saopštenju je ocenila da je očito da se ti paketi koriste samo u svrhu kampanje SNS-a i kupovinu socijalno ugroženih birača.

Preporučili su članovima ODIHR da posete i objekat na izlasku iz grada u pravcu Novog Sada i uvere se u način obavljanja "predizbornih aktivnosti koje praktikuju naprednjaci".

Naveli su da su im u kampanji uništeni plaćeni bilbordi, gotovo sve plakate, te da im je zatvoren prostor na radio-televiziji sa lokalnom frekvencijom.

Smatraju da ODIHR ne sme da ćuti na ove primere kršenja prava i sloboda učesnika u izbornom procesu.

Dodali su da se devet dana pred izbore pojavila vest da je Grad naručio 5.000 paketa namenjenih socijalno ugroženim građanima, te da je za njihovu nabavku iz budžeta izdvojeno 5.563.900 dinara.

U toj koaliciji tvrde da SNS parama svih građana kupuje svoje funkcionerske fotelje.

Koaliciju čine Demokratska stranka, Zajedno za Zrenjanin, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Narodni pokret Srbije i Novo lice Srbije.

(Beta, 05.24.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »