Udružena opozicija: Novim Sadom da upravljaju njegovi građani, a ne predsednikov brat iz Beograda

Beta pre 21 dana

Udružena novosadska opozicija "Udruženi za slobodan Novi Sad", koju čini 12 partija i pokreta, pozvala je danas Novosađane da izađu na izbore u što većem broju i glasaju za to da o njihovom gradu, posle 12 godina, počnu da odlučuju Novosađani, "a ne predsednikov brat iz Beograda i njegova svita".

"Već 12 godina Novim Sadom ne upravljaju Novosađani, čak ni oni iz SNS, nego upravlja predsednikov brat (Andrej Vučić) sa svojim pomoćnicima iz kriminalnog miljea. To Novosađani znaju i više neće da trpe. Pozivam sve koji žele to da menjaju i one koji pripadaju vladajućoj stranci, da svi ujedinimo energiju i izborimo se za promene", naveo je u saopštenju za javnost jedan od nosilaca opozicione liste Borislav Novaković.

Prema njegovim rečima, Novi Sad "prolazi kroz jedan dramatičan period", koji može da se prebrodi "ako smo složni i odlučni da želimo promene".

"Možemo da pobedimo ukoliko se okupimo, ukoliko svi budemo zajedno i ukoliko prevlada ono što je bio ideal svake demokratije, a to je da se izborimo da sami donosimo odluke, a ne da imamo velikog tutora iz okruženja predsednika države", kazao je Novaković.

Dodao je da opozicija neće da dozvoli da javne poslove u Novom Sadu "vode kriminalci", da o ključnim stvarima kako se upravlja jednom političkom zajednicom odlučuju "nevidljivi centri moći", nego da "suvereni budu jedino građani Novog Sada, da se oni pitaju". {Video1:}

(Beta, 05.26.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »