Lukić: Počela primopredaja izbornog materijala između 'Službenog glasnika' i koordinatora GIK

Beta pre 31 dana

Jutros je započela primopredaja izbornog materijala između "Službenog glasnika" i koordinatora Gradske izborne komisije (GIK), objavio je Beoinfo. 

"U izbornom materijalu, pored glasačkih listića, nalazi se sav ostali potrebni materijal za održavanje izbora u Beogradu 2. juna. Tu su paravani, kontrolni listovi, zapisnici o radu, posteri i ostalo", izjavio je predsednik komisije Zoran Lukić, koji je prisustvovao tom događaju.

Prema njegovim rečima, procedura je takva da će koordinatori GIK-a sav materijal odneti u opštine i tamo pod punim obezbeđenjem obaviti prebrojavanje listića, pakovanje u vreće i razvrstavanje po biračkim mestima, da bi u petak bili podeljeni biračkim odborima.

"U nedelju, na dan glasanja, birački odbori će doneti izborni materijal na glasačka mesta i u 7 časova izbori mogu da počnu", rekao je Lukić.

U Beogradu za predstojeće izbore ima 1.265 biračkih mesta, a broj upisanih birača iznosi 1.602.112. Na Zbirnoj izbornoj listi za izbore za odbornike Skupštine Grada Beograda, raspisane za 2. jun, nalazi se 14 lista, kandidata na gradskim izborima.

(Beta, 05.28.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »