Ponoš za Betu: Saradnja u borbi za bolje izborne uslove mora da se nastavi

Beta pre 16 dana

Predsednik stranke Srbija Centar - Srce Zdravko Ponoš izjavio je danas da stranke iz koalicije "Srbija protiv nasilja", koje nisu izašle na izbore, pripremaju predloge borbe za bolje izborne uslove i očekuje da to podrže i stranke opozicije koje su učestvovale na njima.

On je objasnio u izjavi za agenciju Beta da je taj deo opozicije, koji nije učestvovao u kampanji, radio na takvim predlozima i veruje da ima prostora da se sarađuje u borbi za izborne uslove.

"Da nastavimo tamo gde smo stali i razišli se, ostao je nezavršen posao", poručio je Ponoš, govoreći o strankama iz koalicije "Srbija protiv nasilja" koje su učestvovale na izborima.

Na pitanje da li mu predstavlja problem za dalju saradnju ocena iz tog dela opozicije da im je bojkot izbora odmogao, Ponoš je naglasio da mu je najmanje važno šta je rečeno u izbornoj noći, jer, kako je rekao, borba za bolje izborne uslove nije neki lični posao, već se vodi u javnom interesu.

Govoreći o održanim izborima, Ponoš je naveo da izlazak na njih nije dao rezultat jer je vlast pobedila i "zato moraju da nastave tamo gde su se razišli, da sarađuju".

"Ne verujem da i oni koji će sad imati par odbornika u Beogradu i po opštinama to smatraju baš nekim uspehom. U svakom slučaju, građani Beograda od toga nemaju ništa", napomenuo je Ponoš.

Ponoš je, prethodo, na društvenoj mreži Iks, ocenio da je napravljen "korak unazad" time što aktuelni režim može da formira vlast u Beogradu nakon jučerašnjih lokalnih izbora, dok u decembru to nije mogao "ni uz krađu izbora".

"Dobili su ono zbog čega su i pristali na ponavljanje izbora: pobedu i legitimitet. Pobedu - ovaj put su ukrali dovoljno. Legitimitet - to im je poklonjeno. Prvo im ne bi vredelo bez drugog", napisao je Ponoš.

On je naveo da je prokockana prilika za koju se opozicija izborila posle "dokazane decembarske izborne krađe" i dodao "napravljen je korak unazad. Glavu gore, čeka nas nezavršen posao".

(Beta, 06.03.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »