Voz naleteo na automobil kod Loznice, poginuo vozač

Beta pre 19 dana

Jedna osoba poginula je večeras, a druga povređena, kada je putnički voz na pruzi Lešnica-Loznica naleteo na automobil, saopštilo je preduzeće "Infrastruktura železnica Srbije".

Nesreća se, kako se dodaje u saopštenju, dogodila na putnom prelazu koji je bio obezbeđen saobraćajnim znakovima na putu, a poginuo je vozač automobila, dok je suvozač povređen i prevezen u bolnicu.

"O nesreći su odmah obavešteni MUP i Hitna pomoć, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno je u prekidu. Infrastruktura železnica Srbije izražava žaljenje zbog nesreće koja se dogodila", piše u saopštenju.

To preduzeće je apelovalo da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija i naglasilo da je obavezno zaustavljanje ispred putnog prelaza, odnosno ispred znaka za obavezno zaustavljanje.

"Podsećamo da je zaustavni put železničke kompozicije između 700 i 1.000 metara, da šinska vozila u saobraćaju uvek imaju prednost i da voz ne može da skrene sa pruge kako bi se sprečio sudar i izbegla nesreća", dodaje se u saopštenju.

(Beta, 06.06.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »