Bizarna tvrdnja slovenačkog evroposlanika: Optužio Vučića da mu je pokvario kandidaturu za EP: U priču se uključio gradonačelnik Ljubljane i premijer Slovenije!?

Blic pre 19 dana
Bizarna tvrdnja slovenačkog evroposlanika: Optužio Vučića da mu je pokvario kandidaturu za EP: U priču se uključio…

Klemen Grošelj, poslanik u još aktuelnom sazivu Evropskog parlamenta (EP) izneo je bizarnu tvrdnju na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića - da se umešao u njegovu kandidaturu za evroposlanika i to preko Zorana Jankovića, gradonačelnika Ljubljane. Ubrzo su stigli demanti: prvo je Janković to negirao, a onda se u celu priču umešao i premijer Slovenije Robert Golob, koji je tvrdnje nazvao "glupostima".

Grošelj je trebalo da na listi Gibanje Svoboda zauzme visoko mesto kao kandidat za novi mandat u toj evropskoj instituciji, ali mu je, kako je sam rekao, ponuđeno znatno niže mesto koje onemogućava ponovni ulazak u EP. - U tom periodu osim, napada na mene sa strane predsednika Vučića, nije bilo drugih političkih događaja, koji bi mogli uticati na moju kandidaturu. Osim toga, poznat je veliki uticaj ljubljanskog gradonačelnika (Zorana) Jankovića na politiku Svobode,

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »