Đilas: Ne znam kako Hil nije video Dodika na glasanju, pa kaže da su zaustavljene migracije birača

Beta pre 19 dana

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas zapitao je američkog ambasadora u Beogradu Kristofera Hila, "da li je moguće da na nedeljnim izbirima nije video onolikog Milorada Dodika, pa izjavljuje kako su migracije birača zaustavljene".

Đilas je u saopštenju naveo da je Hil u decembru ćutao o krađi glasova, pritiscima na birače, ogromnom broju glasača sa lažnim prebivalištem i da je izjavljivao da se raduje nastavku saradnje sa Aleksandrom Vučićem, a opoziciji poručivao da odustane od borbe i da sedi kod kuće, a kasnije deo opozicije ubeđivao da izađe na unapred pokradene ponovljene izbore u Beogradu.

"Sada, u junu, otišao je korak dalje u podršci organizovanoj kriminalnoj grupi koja je zarobila Srbiju. Sada govori da mišljenje posmatrača iz misije ODIHR-a, koji su naveli čitav niz nepravilnosti, nije bitno. Ne pominje da je na beogradske izbore izašlo čak 210.000 birača manje nego u decembru, da nisu učestvovale tri od četiri najveće opozicione stranke, da nijedna od ključnih preporuka ODIHR-a nije primenjena", naglasio je Đilas.

Poručio je da američki ambasador bez imalo stida, izgovara da je bilo manje problema nego u decembru iako su svi videli još veće pritiske, prebijanja opozicionih aktivista i brutalno kršenje zakona od strane Vučićevih medija, čiji su urednici počeli i da tuku novinare.

"I ajde što ništa od ovoga nije primetio, ali kako nije video onolikog Milorada Dodika, stanovnika Laktaša, kako glasa na lokalnim izborima u Beogradu pa izjavljuje da su migracije birača zaustavljene? Čovek glasao u njegovom komšiluku, slikao se, dao izjavu za televizije, a on nema pojma o tome. Jedino objašnjenje je da nema televizor u ambasadi. Ako je tako, predlažem da se obrati svom prijatelju Vučiću. Njegova stranka za glas poklanja sigurnim i kapilarnim glasovima televizore. Njemu će pokloniti bar pet. On nema pravo glasa u Srbiji, ali njegov sigurni glas, kad god da se oglasi, Vučiću puno vredi", zaključio je Đilas.

(Beta, 06.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »