Ponoš: Opozicija da se vrati gde je stala i nastavi da se bori za izborne uslove

Beta pre 20 dana

Predsednik Srbija centra Zdravko Ponoš rekao je danas da opozicija mora da se vrati tamo gde je stala, da nastavi s formulisanjem zakonskih predloga kojima se omogućava mnogo viši nivo integriteta izbornog procesa i onemogućava da se stranačkim nadglasavanjem proglašava da je pravno u redu nešto što je i laicima očigledno da je nezakonito.

On je za list Danas ocenio da je toj borbi opozicije naneta poprilična šteta jer je obustavljena u momentu kada je bila uspešna i vodila ka mnogo boljim izbornim uslovima pre kraja godine.

"Druga šteta je prihvatanje neprihvatljivih normi u praksi, na primer, dogovaranje šta od zakona ne mora da se poštuje. I treće, borbu za izborne uslove nije lako nametnuti kao važnu političku temu neposredno po ponovljenim izborima na kojima opozicija nije ostvarila željeni rezultat nakon što je prihvatila da ide na izbore pod neregularnim uslovima", naglasio je Ponoš.

Dodao je i da mu je najjači utisak, ali i tužna scena junskih izbora, situacija iz Novog Sada kada mladi svet beži iz dvorane u kojoj su radili nekakav, očigledno nelegalan, posao za SNS.

"Ohrabrujuće je bilo skrivanje lica mnogih među njima. Svesni su da to što su radili nije u redu, da je u najmanju ruku suprotno normama dobrog vaspitanja, konvencionalnog razumevanja šta jeste, a šta nije pošteno. Ima nade dok god je sramota one koji rade za SNS", zaključuje Ponoš.

(Beta, 06.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »