Lazović: U četvrtak sastanak sa Bastaćem o detaljnom predlogu za većinu u Starom gradu

Beta pre 14 dana

Kopredsednik Zeleno-levog fronta i nosilac liste "Biramo Stari grad" Radomir Lazović izjavio je da će u četvrtak, 13. juna biti održan sastanak sa listom "Čuvari Starog grada" Marka Bastaća, oko formiranja vlasti u beogradskoj opštini Stari grad.

"Počeli smo pregovore sa grupom 'Čuvari Starog grada' i u četvrtak će biti održan sastanak o detaljnom predlogu koji smo im uputili. Nema razloga da pregovori traju dugo", rekao je Lazović za list Danas.

Upitan zbog čega ti pregovori ipak traju dugo, imajući u vidu da lista "Biramo Stari grad" ima 23 mandata, dva više od Srpske napredne stranke (SNS), a "Čuvari Starog grada" 10, što je dovoljno za formiranje vlasti, Lazović kaže da je Bastać tražio da se pregovori sa opoziciom finaliziraju kada bude okončan izborni proces, rokovi za žalbe i bude usvojen zvaničan rezultat.

Na pitanje da li ima utisak da Bastać, koji je i bivši predsednik Opštine Stari grad, pregovara sa SNS, naveo je da je "pravo svakoga da pregovara i razgovara sa kim želi".

"Ali sam siguran da su ljudi koji su glasali za Marka Bastaća opozicioni glasači, koji ne žele da SNS utiče na razvoj opštine Stari grad", ocenio je Lazović.

Dodao je da "nema razloga" da veruje da će biti problema u pregovorima i preraspodeli odgovornosti u vođenju opštine.

"Bastać je na početku pregovora izrazio želju da formiramo vlast, mi smo pripremili platformu i čekamo krajnji ishod", dodao je Lazović.

(Beta, 06.11.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »