Lazović: Ako Bastać ne odgovori, smatraćemo da nema želje za formiranje opozicione vlasti

Beta pre 4 dana

Nosilac liste "Biramo Stari grad" Radomir Lazović izjavio je danas da će, ukoliko lista "Čuvari Starog grada" Marka Bastaća ne odgovori na predlog za formiranje vlasti u toj beogradskoj opštini do ponedeljka, smatrati da nema želje za formiranje opozicione vlasti. "To je neka vrsta roka. Mi do tada očekujemo odgovor. Ukoliko dođe do predomišljanja, onda je na Marku Bastaću da nas obavesti o tome", rekao je Lazović za televiziju N1. Prema njegovim rečima, nema tu sad nešto da se vaga. "Hoćemo li da pravimo opozicionu vlast ili ne? Mi hoćemo, na njemu je sad pitanje", dodao je Lazović. Upitan da li je Marko Bastać zaista opozicija, Lazović je kazao da do njih dolaze različite informacije, ali da ih primaju sa rezervom. Kazao je da ne zna zašto je potrebno više vremena za razmišljanje o tom predlogu i pozvao Bastaća da "smene SNS" na Starom gradu. Lazović je naveo da nije bilo razgovora o raspodeli funkcija, ali da je očekivano da listi, koja je dobila najviše glasova, pripadnu najodgovornije pozicije.

On je ocenio da ne bi bilo dileme da li će opozicija formirati vlast u beogradskoj opštini Stari grad, kao i pojedinim drugim opštinama, da nije bilo delimičnog bojkota.

"Jedini način da na ovim opštinama, koje su opozicione, imamo dilemu da li će opozicija formirati vlast, jeste da se desi bojkot. I gle čuda, baš se bojkot i desio", naveo je Lazović.

Koalicija "Biramo Stari grad" na junskim izborima u toj beogradskoj opštini osvojila je 23 mandata, koalicija oko Srpske napredne stranke 21, dok je za formiranje većine i jednima i drugima neophodna Bastaćeva lista, koja je osvojila 10 mandata.   Bastać: Nema potrebe za ultimatumima, koaliciji Biramo Stari grad se žuri zbog izbornog debakla Nosilac izborne liste "Čuvari Starog grada" Marko Bastać izjavio je danas da "nije korektno" postavljati rokove za formiranje vlasti u toj beogradskoj opštini i ocenio da se predstavnicima koalicije "Biram Stari grad" žuri zbog, kako je rekao, debakla na lokalnim izborima 2. juna. Bastać je za televiziju N1 rekao da "nije realno" da do ponedeljka odgovori na predlog koalicije "Biramo Stari grad". "Nema nikakve žurbe, ovo su ozbiljne stvari. Nije rok ni subota, ni ponedeljak. Nije korektno postavljati u ovakvoj situaciji bilo kakve ultimatume. Prijateljski razgovaramo, nema potrebe za ultimatumima kad možemo da radimo na rešenju. Odgovorićemo jedan dan naredne nedelje, ne mogu da garantujem koji će to dan biti", rekao je Bastać. Ocenio je da "niko s ovakvom pažnjom" ne bi danas pričao o formiranju vlasti u opštini Stari grad da je koalicija "Biramo Beograd" ostvarila rezultat "kakav su planirali". "U njihovom dokumentu ima dobrih predloga ali i nekih za koje je jasno da kolege ne razumeju kako funkcioniše opštinska vlast", rekao je Bastać. On je kazao da će lista "Čuvari Starog grada" razgovarati o formiranju vlasti u toj opštini "sa svima" ali da će pregovarati samo s onima koji su spremni da prihvate "apsolutno ceo program" te liste. Upitan da li je razgovarao s predstavnicima Srpske napredne stranke (SNS), Bastać je rekao da razgovora nije bilo ali da je "bilo poruka preko posrednika" u smislu pitanja da li je moguć bilo kakav razgovor. "Moguće je da budemo deo vladajuće većine, moguće je da ne budemo deo vladajuće većine ali i da se ponove izbori. Sve je moguće", kazao je Bastać. Koalicija "Biramo Stari grad" je ranije uputila zvaničan predlog listi "Čuvari Starog grada" za saradnju i formiranje vlasti u toj opštini, navodeći ponedeljak kao rok za odgovor. Na lokalnim izborima 2. juna lista "Biramo Stari grad" osvojila je 23 mandata, koalicija oko Srpske napredne stranke 21, dok je za formiranje većine i jednima i drugima neophodna Bastaćeva lista, koja je osvojila 10 mandata.

(Beta, 06.14.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »