Pesnici se više ne druže kao nekad: Sa promocije knjige intervjua spisateljice Radmile Gikić Petrović "Pesnički glasovi"

Večernje novosti pre 6 dana  |  V. Crnjanski Spasojević
Pesnici se više ne druže kao nekad: Sa promocije knjige intervjua spisateljice Radmile Gikić Petrović "Pesnički glasovi"

KADA ne piše knjige, spisateljica Radmila Gikić Petrović obrađuje vinograd, pravi vino i "pretura" po kutijama sa rukopisima, pismima, dnevnicima i drugim memorijabilijama. Ovo je otkrila u razgovoru sa pesnikinjom i spisateljicom, prošlogodišnjom dobitnicom NIN-ove nagrade, Danicom Vukićević, u Srpskom književnom društvu, na predstavljanju najnovije knjige intervjua "Pesnički glasovi", u izdanju Akademske knjige.

V.C.S. Kako je priznala, prvo je sredila prisma i rukopise pokojnog supruga, akademika i pisca Svetozara Petrovića, što je rezultiralo priređivanjem i objavljivanjem njegovih "Knjiga prepiske sa zagrebačkim kolegama", "Dnevnikom iz Indije" itd. A onda je prešla na svoje kutije... Tako je nastala ova knjiga intervua sa više od trideset pesnika, o kojoj su "Novosti" već pisale. Među njima su Vesna Parun, Vesna Krmpotić, Miroslav Antić, Radmila Lazić, Dara Sekulić,

Pročitajte još

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »