Stefanović (SSP): Vulin će sad moći da se posveti saradnji s organizacijom koja nema formu

Beta pre 3 dana

Odluka Vlade Srbije po kojoj će ministar bez portfelja Aleksandar Vulin biti zadužen za saradnju sa zemljama BRIKS dobra je vest za korumpirani režim jer će ministar najzad moći da se posveti saradnji sa organizacijom koja nema svoje organe, strukturu, budžet i bilo kakvu formu, ocenio je danas zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović.

On je u pisanoj izjavi ocenio da je Vulinu "najlepše kad radi nešto imaginarno i nepostojeće, dok živi u materijalnom svetu nedokazivog porekla svoje ili tetkine imovine".

"Sad više neće morati samo da se klanja Staljinu u Moskvi već da dodatno dokazuje zapadnim partnerima kako Vučić i SNS uspešno zatvaraju klastere i poglavlja za pristup EU", ocenio je Stefanović a prenela SSP.

Upitao je šta će biti sa "fantomskim i takođe nepostojećim Savetom za saradnju sa Rusijom i Kinom" na čijem je čelu nekadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

"Teško će režim moći da objasni postojanje čak dva fantomska, nevidljiva, organa za ništa i dva čoveka kojima su dali da 'nešto rade' na uštrb novca građana Srbije. A građani? Građani će zauzvrat dobiti nastavak laži, propagande i paralelnog naprednjačkog Diznilenda za privilegovane bez ikakvih rezultata i smisla", naveo je zamenik predsednika SSP.

Vlada Srbije danas je donela odluku o nadležnostima i delokrugu potpredsednika i ministara bez portfelja po kojoj će Aleksandar Vulin biti zadužen da u koordinaciji sa predsednikom Republike, prati stanje projekata iz delokruga više ministarstava i posebnih organizacija Vlade.

Vulin će predlagati mere za unapređenje saradnje Srbije sa zemljama BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika), pratiti stanje i predlagati mere za jačanje veza državnih organa sa građanima Srbije u dijaspori, saopšteno je posle sednice Vlade.

(Beta, 06.15.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »