Miljuš (SSP): Đurđević Stamenkovski relativizuje nasilje nad prosvetnim radnicima

Beta pre 9 dana

Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš ocenio je danas da je ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski relativizovala nasilje nad prosvetnim radnicima, izjavom da su prosvetni radnici svetinja, a "hiroviti roditelji koji neprimereno reaguju" - retkost.

"Kada Milica Đurđević Stamenkovski priča o napadima na prosvetne radnike to je nasilje nad zdravim razumom jer je ona deo sistema koji je doveo do toga da se ne zna da li u Srbiji roditelji više strahuju sta će im biti sa decom u školama, ili se nastavnici više plaše bahatih roditelja koji su sa uvreda i pretnji prešli na fizičke napade", naveo je Miljuš.

On je u razgovoru sa građanima Bačke Topole, kako je preneo SSP u saopštenju, ocenio da bi umesto velikih reči, vlada Srbije koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "pretvorio u agenciju za organizovanje proslava u njegovu čast, treba da sprovede konkretne mere koje će garantovati bezbednost deci i prosvetnim radnicima barem u školama, ili prizna da je ova vlast kapitulirala pred nasiljem".

"Umesto besmislenih izjava ministara koji su pretvoreni u statiste u Vučićevom političkom rijalitiju bolje bi bilo da ćute jer tako barem neće vređati sve one koji su žrtve agresije i nasilja na kojima ova vlast počiva", smatra Miljuš.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je danas da su prosvetni radnici svetinja, ali da su često suočeni sa "hirovitim roditeljima koji se, u potrebi za nekom ličnom ambicijom, često na neprimeren način obračunavaju sa prosvetnim radnicima".

"U pitanju je manjina, ali takvi primeri privuku pažnju javnosti (...) Nadležni organi treba najstrože da kazne počinioce takvih dela i nedopustivo je da se neko poziva na porodični pedigre", navela je Stamenkovski.

(Beta, 06.16.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »