Organizovani kriminal opasnost po predsednika Srbije

Beta pre 8 dana

To što je vođa crnogorskog kriminalnog kavačkog klana Radoje Zvicer i dalje na slobodi predstavlja veliki problem i bezbednosnu pretnju, naročito po predsednika Srbije Aleksandar Vučića, izjavio je u utorak ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
 
Dačić je za televiziju Pink rekao da policije dve zemlje, a naročito Crne Gore, treba da se posvete tom problemu.
 
On je naglasio da borba protiv organizovanog kriminala nije moguća bez učešća svih organa koji rade na sprovođenju zakona.
 
Mediji su nedavno objavili transkripte presretnutih razgovora pripadnika kriminalnog kavačkog klana u kojem se negativno govori o Vučiću i u kojima se najavljuje preduzimanje "medijskih akcija" protiv njega.
 
"Predsednik Vučić je dao inicijalnu kapislu za borbu protiv organizovanog kriminala i bio je na čelu tima koji je to radio. Zato je on i prepoznat kao glavna pretnja kriminalcima i organizovanom kriminalu", ocenio je Dačić.
 
Ministar unutrašnjih poslova je zaključio da je kriminal multinacionalan i da ne poznaje granice, da su organizovane kriminalne grupe sastavljene od pripadnika različitih nacionalnosti i da deluju u svim zemljama u regionu.
 
"Oni imaju svoj određeni cilj, taj njihov cilj je jasno definisan, ko god smeta tom cilju taj se nalazi na putu i on je meta. Ne sumnjam svi oni koji se ozbiljno bave ovim poslom - borbom protiv krimiala, da su oni na meti tih kriminalnih krugova i potrebno je da se pitanju njihove bezbednosti ozbiljno pristupi", rekao je Dačić.
 
 

(Beta, 06.18.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »