Vukašin Milićević za Marker: Kačavenda nije jedini primer, da zvaničnici optuženi za seksualno zlostavljanje, primaju crkvena i državna odlikovanja (VIDEO)

Insajder pre 8 dana
Vukašin Milićević za Marker: Kačavenda nije jedini primer, da zvaničnici optuženi za seksualno zlostavljanje, primaju…

Vasilije Kačavenda, svojevremeno optuživan u javnosti za pedofiliju i seksualno nasilje nad decom, odlikovan je Ordenom novomučenika šumaričkih. Arhiepiskop kragujevački i mitropolit šumadijski Jovan kaže da je Kačevenda odlikovan jer je započeo izgradnju Hrama šumaričkih mučenika. Ovde postoje pravni i moralni aspekti zbog kojih bi ovako nešto itekako moglo da se problematizuje, za Marker razgovor kaže teolog Vukašin Milićević.

Sagovornik Insajdera podseća da je Vasilije Kačevenda službovao u šumadijskoj eparhiji. „Ako se ne varam, to je pre nego što je Vladika Jovan izabran. I verovatno je da su ti razlozi koji su navedeni za dodelu ovog orden. U njegovo vreme je pokrenuta inicijativa za izgradnju te crkve. To naravno sve nema veze sa onim što bi valjda trebalo da bude smisao takvih činova. Generalno, štete priče sa crkvenim odlikovanjima, jer odlikovanja poslednjih decenija su

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »