Dačić: Nadležna ministarstva preduzeće određene mere povodom štrajka u Juri

Beta pre 23 dana

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas tokom posete Leskovcu da "nije upoznat sa situacijom u fabrici Jura, ali da pretpostavlja da će nadležna ministarstva preduzeti određene mere".

On je na pitanje novinara zašto Vlada ne reaguje na štrajk dela radnika te fabrike iz Leskovca istakao da će nadležni sigurno uraditi sve u cilju zaštite interesa radnika, ali i obezbeđenju prava investitora koji dolaze.

"Treba naći najbolje moguće rešenje, poštovati zakonska rešenja i standarde koje propisuje Evropske unija. Nadležna ministarstva sigurno ovu stvar neće ostaviti bez odgovora", zaključio je Dačić.

Dačić: Cilj mi je da MUP bude najbolje ministarstvo u Vladi Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kazao je danas da mu je cilj da to ministarstvo bude "najbolje" u Vladi Srbije i da je važno da građani veruju policiji.

On je u Leskovcu, prilikom posete Policijskoj upravi čiji je prostor renoviran i obilaska obnovljenog objekta Vatrogasno-spasilačkog bataljona kazao da je podizanje kapaciteta srpske policije jedan od prioriteta MUP-a.

Po njegovim rečima, ekipe vatrogasaca-spasilaca od početka godine imale su više od 10.000 intervencija i zato je neophodno da imaju dobre uslove za rad.

"Mi nemamo drugi zadatak nego da štitimo javni red i da se borimo protiv kriminala, kao i da obezbedimo uslove za izdavanje dokumenata. Ulaganje u uslove rada pripadnika MUP u interesu je i građana koji time dobijaju bolju uslugu i zaštitu", rekao je ministar.

(Beta, 19.06.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »