Tepić (SSP): Opozicija koja je izašla na izbore htela da se reši Đilasa

Beta pre 4 dana

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je saradnja sa delom opozicije koji je izašao na izbore moguća, ali ne u formi kao što je bila koalicija "Srbija protiv nasilja" (SPN).

Ona je za dnevni list Nova kazala da je deo opozicije želeo da se "reši" predednika SSP Dragana Đilasa.

"Deo koji se poneo oportunistički i izdao zajednički potpis i borbu prvo za izborne uslove, a tek onda izbore, upinje se da objasni da je bio u pravu, iako ih sve činjenice i događaji demantuju. Naročito onaj deo koji je još od decembra smatrao da će biti 'na konju ako se reši Đilasa' i mnogo su energije uložili u provociranje tenzija i nepoverenja unutar koalicije SPN", kazala je Tepić.

Po njenim rečima, građani su ljuti i na one stranke koje su izašli na izbore i na one koji nisu, jer je jedinstvo SPN "skrckano preko noći".

Dodala je da međusobno napadanje unutar opozicije ne donosi rezultate i da je jedinstvo jedina šansa za uspeh na izborima.

Ona je kazala da bi uključivanje misije OEBS u proces pregovora o izbornim uslovima uticalo pozitivno na taj proces i dodala da je to "jedini izlaz iz ove duboke krize".

(Beta, 06.24.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »