Krik: Tužilaštvo 2012. godine sumnjičilo Koluviju za uzgoj marihuane na Karaburmi

Beta pre 3 dana

Tužilaštvo za organizovani kriminal još 2012. godine sumnjičilo je Predraga Koluviju da je bio na čelu kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu u beogradskom naselju Karaburma, piše danas istraživački portal Krik.

Koluviji se sada sudi jer je na imanju njegove firme "Jovanjica" pronađeno 1,6 tona marihuane.

Policija je tada, 2012. godine, zaplenila oko 300 kilograma droge, koja je uzgajana u laboratoriji skrivenoj u podrumima više kuća u Mirijevskom bulevaru na Karaburmi, pokazao je dokument Tužilaštva koji je objavio Krik.

Portal navodi da Koluvija ipak nije uhapšen, već samo Vlada Lazović, za koga se tvrdi da je Koluvijin kum, koji je optužen kao vođa operacije, kao i još četvorica saradnika, koji su priznali krivicu i osuđeni na kazne od tri do 10 godina zatvora.

U dokumentu tužilašva, u kome je Lazović bio označen kao član te grupe, navodi se da postoje osnovi sumnje da su zajedničkim sredstvima Predrag i Milan Koluvija "osnovali firmu kod Stare Pazove i izgradili 22 plastenika u kojima se uzgajalo 18.000 sadnica marihuane".

"Nakon dobijanja gotovog proizvoda, isti se prevozi u dve porodične kuće koje se nalaze u Mirijevskom bulevaru gde se u podrumskim prostorijama vrši sečenje, razmeravanje i pakovanje. Pripremljena opojna droga transportuje se ka zemljama Zapadne Evrope", navodi se u dokumentu tužilaštva.

Krik još navodi da je jedan od zaplenjenih automobila tokom policijske akcije pripadao Predragu Koluviji, dok se prilikom pretresa plastenika lično pojavio i njegov rođak Milan.

"Nije jasno zbog čega, uprkos saznanjima koje je imao, tužilac Milenko Mandić nije procesuirao Predraga Koluviju i njegovog rođaka Milana, već se ceo slučaj sveo na Lazovića za koga se tvrdi da je Koluvijin kum. Tužilac Mandić nije pristao na intervju za Krik", naveo je taj portal.

Vlasnik jedne od kuća u kojoj je gajena marihuana naveo je za Krik da je upravo Predrag Koluvija bio zakupac njegove kuće.

(Beta, 06.25.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »