Movsesijan (PSG): Vučić najavljuje delfinarijum dok građani nemaju pijaću vodu

Beta pre 3 dana

Potpredsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Aris Movsesijan izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavljuje izgradnju delfinarijuma dok građani nemaju pijaću vodu, kanalizaciju i kolektor otpadnih voda "ni u Beogradu, a kamoli u ostatku Srbije".

Kako se prenosi u saopštenju, Movsesijan je rekao da nije normalno "da brinete da li vam je dete bezbedno u školi i da imate delfinarijum", kao i da Vučić priča kako građani uključuju po tri klime, "a ti isti građani ne znaju da li će moći da plate račun za struju i koliko će goriva moći da sipaju ovog meseca".

Movsesijan je kazao da na obodu Palilule četiri naselja žive bez vode već mesec dana zbog povećane količine arsena u njoj, te da Beograd nije samo mermer i velelepne zgrade, već da građani Beograda žive sasvim drugačije.

Dodao je da je posledica svih populističkih režima podela javnosti i građana na dve strane i da su te podele sve vidljivije. 

Govoreći o otvaranju rudnika litijuma, Movsesijan je rekao da je opravdano nepoverenje građana da Srbija ima kapacitet da zaštiti životnu sredinu "pod udarom kompanije" koja je je višestruko moćnija od nje.

Dodao je da su stranke nastale radi svojih ideoloških opredeljenja, a ne da bi bili protiv ili za litijum, ali da bi situacija bila neuporedivno lakša kada bi Srbija bila deo Evropske unije. 

"Da smo deo Evropske unije, onda bismo mi bili ti koji nešto odlučuju, koji imaju institucije i poverenje da će se bilo koja odluka doneti na osnovu svih relevantnih informacija. Ulazak u EU nije samo bedž na reveru, već mogućnost da se sedne za sto i učestvuje u donošenju ključnih odluka. To je način da Srbija postane ravnopravan partner sa svim tim zemljama", rekao je.

(Beta, 06.25.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »