VJT: Vlasnik streljane u slučaju 'Ribnikar', priznao da je lagao, pa dobio kućni pritvor

Beta pre 3 dana

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu saopštilo je danas da je zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela s okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportske streljane "Partizan practical Shooting", u kojoj je maloletni K.K. vežbao upotrebu vatrenog oružja, pre no što je počinio masovno ubistvo u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u centru Beograda.

"Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, VJT u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba 'Partizan practical Shooting' prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine, u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela "teška dela protiv opšte sigurnosti", navelo je VJT.

Okrivljeni je priznao da je izvršio krivično delo "davanje lažnog iskaza", te će na osnovu ovog sporazuma, dodaje se, biti osuđen na kaznu od pet meseci kućnog zatvora.

Prema oceni VJT u Beogradu okrivljeni Ivanović je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima.

(Beta, 06.25.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »