Kreni-Promeni Zrenjanin: Svi na Vidovdan u Loznicu na protest protiv Rio Tinta

Beta pre 2 dana

Predstavnica zrenjaninske podružnice inicijative Kreni-promeni Zorica Čordašić pozvala je danas građane Zrenjanina na protest protiv kompanije Rio Tinto koji je zakazan na Vidovdan, odnosno 28. juna u Loznici.

Čordašić je ukazala da je jedna od 800.000 žitelja Vojvodine koja nema pristup zdravstveno bezbednoj i higijenski ispravnoj vodi i da se pre oko tri godine pridružila onima koji su shvatili šta projekat Jadar može da znači ne samo žiteljima Jadra, nego i stanovnicima Vojvodine.

Navela je da se Zrenjanincima podsmevaju zato što im je u tom gradu više od dve decenije zabranjeno da koriste vodu iz vodovoda za piće i kuvanje i da ih nipodaštavaju što ćute o svemu tome, što, kako je navela, nije tačno.

"Mi smo zaboravljeni, iznevereni i prepušteni sami sebi. Menjale su se razne partije na vlasti i u mom gradu, ali su uvek ostajali samo isti alavi i bezdušni ljudi na vlasti. Ja vas molim, ja vas preklinjem, budite glasni! Nema verovanja na reč političarima!", poručila je ona.

Čordašić je ukazala na važnost očuvanja vode, zemlje i vazduha, jer smarta da će u suprotnom i stanovnici Vojvodine osetiti sumporna isparenja, a da će po žitu padati kisele kiše.

"Borba protiv Rio Tinta traje dugo. I znam da im je cilj da nas umore, demotivišu i šire apatiju kako bismo odustali. I baš zato što to znamo, nećemo im dozvoliti!", dodala je.

(Beta, 06.26.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »