Dačić: MUP donelo naredbu da se prekine skup 'Mirdita, dobar dan'

Beta pre 2 dana

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je danas da je to Ministarstvo donelo naredbu da se prekine godišnji festival "Mirdita, dobar dan" koji je priređen u Dorćol placu u Beogradu.

Dačić je u saopštenju naveo da je ta naredba doneta "zbog opasnosti od ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, kao i opasnosti od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu".

Dodao je da neće biti dozvoljeni drugi skupovi na tom mestu i da su sa naredbom upoznati organizatori skupa.

Festival "Mirdita, dobar dan" trebalo je da se održi od 27. do 29. juna u Beogradu.

Danas se ispred Dorćol placa, gde je večeras trebalo da počne festival "Mirdita, dobar dan", okupilo pedesetak mladića koji su sprečavali ulazak u taj prostor, a policija je blokirala prilaznu ulicu.

Predsednik Omladine Nove Demokratska stranke Srbije (Novi DSS) Stefan Seratlić je rekao da su pripadnici te stranke tu iz dva razloga: "da bi poželeli dobrodošlicu sugrađanima s Kosova i Metohije u njihovu pretonicu" i da bi "izrazili svoje žaljenje što je ovaj festival predstavljen kao razmena kosovske i srpske kulture, a to je protivustavno".

Dodao je da Omladina Novog DSS traži da taj festival bude zabranjen "pre svega iz bezbednosnih razloga, a i zato što je protivustavan".

(Beta, 06.27.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »