Dačić: Projekat Jadar nije stopiran, demokrate su se njime ponosile

Beta pre 2 dana

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da projekat Jadar nije stopiran, već će samo biti nastavljen kada se, i ako se, ustanovi da nije škodljiv, kao i da su se demokrate i drugi opozicionari njime ponosili početkom dvehiljaditih godina.

"To je nesumnjivo velika razvojna šansa, ali da li će biti realizovana, što ste čuli i od predsednika Aleksandra Vučića, zavisiće od analize uticaja na životnu sredinu", rekao je Dačić u intervjuu za nedeljnik NIN.

Na pitanje o iskopavanju litijuma u Srbiji i angažmanu kompanije Rio-Tinto, Dačić je rekao da, kada je nakon dvehiljaditih iznova bio deo vlade, u vreme Koštunice i Tadića, da su se oni ponosili projektom Jadar.

"Tada nisam čuo za litijum, pričali su o jadaritu. To su tada bili sastanci posvećeni tome, da je to najveća razvojna šansa. Tako da je nemoralno da sada na tu temu raspravljam, ne s tim istim ljudima, nego s tim istim političkim opcijama, koje su se hvalile time u ono vreme, a sada tu temu politizuju", rekao je Dačić.

Kako je naveo, interesuje ga "kako smo od projekta kojim su se demokrate i ovi drugi opozicionari ponosili početkom dvehiljaditih, došli do projekta koji je smrtni neprijatelj za građane i za Srbiju".

"Šta se promenilo? Promenila se vlast. Da li to znači da, da su oni ostali na vlasti, ne bi bilo problema da se realizuje projekat Rio-Tinta. Mnogo je politizacije u svemu ovome", istakao je Dačić.

(Beta, 06.27.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »