Teška životna priča nastradalog Dejana: Išao u nadnicu da zaradi koji dinar, poginuo na traktoru tokom oluje: "Iako su bili siromašni, znao je da da"

Blic pre 2 dana
Teška životna priča nastradalog Dejana: Išao u nadnicu da zaradi koji dinar, poginuo na traktoru tokom oluje: "Iako su bili…

“Sa majkom i bratom je živeo u velikom siromaštvu ali je bio je izuzetno vredan i radan. Nema kuće kojoj nije pomogao. Radio je za nadnicu sve moguće vrste sezonskih poslova. Kada su čuli da je poginuo meštani su sami počeli da sakupljaju novac kako bi pomogli porodici da ga dostojno sahrani”. Ovim rečima jedna meštanka sela Zdravinje kod Prokuplja opisuje Dejana R. (41) koji je poginuo juče oko 17.30 časova kada se prevrnuo traktor u ataru sela Gornja Bresnica.

On je nastradao na licu mesta dok je vozač traktora I.P. (69) prevezen u Univerzitetski klinički centar u Nišu, gde je podlegao teškim povredama uprkos naporima niških lekara da se izbore za njegov život. -Dejan je išao u nadnicu sa tim čovekom sa kojim je nastradao. Išli su u šumu za drva. Bilo je jako nevreme u ovom kraju, moguće da ih je uhvatila oluja u šumi pri povratku. Surov je to teren, da li su sleteli sa makadamskog puta, šta se tu izdešavalo - ne znamo.

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »