Spomenik div junaku sa Košara: U Pljevljima otkriveno obeležje Predragu Leovcu, posmrtno odlikovanom Ordenom Belog anđela Prvog reda (foto)

Večernje novosti pre 2 dana
Spomenik div junaku sa Košara: U Pljevljima otkriveno obeležje Predragu Leovcu, posmrtno odlikovanom Ordenom Belog anđela…

NA Vidovdan, sveti srpski praznik, na ulazu u park Vodice, u najatraktivnijoj zoni grada, danas je u Pljevljima osveštan i otkriven spomenik potporučniku Vojske Jugoslavije Predragu Peđi leovcu, koji je junački poginuo braneći granični kamen ''C 4'', nadomak karaule Košare, u borbi sa albanskim teroristima prilikom NATO agresije 14. Aprila 1999godine.

M. SEKULOVIĆ Svečanom činu sa hiljadama građana Pljevalja i okolnih mesta prisustvovali su i predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Goran Rodić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, kojima je domaćin bio predsednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš. Na postamentu monumentalnog spomenika, koji je bio prekriven srpskom trobojkom, ispisano je ''Potpuručnik Predrag Peđa Leovac 1975-1999 heroj sa Košara''.

Povezane vesti »

Ključne reči

Balkan, najnovije vesti »