GIK Niš: Viši sud u Nišu odbacio sve žalbe opozicije

Beta pre 2 dana

Gradska izborna komisija u Nišu saopštila je danas da je od niškog višeg suda dobila šest odluka kojim se odbijaju žalbe grupe građana "Dr Dragan Milić" i koalicije "Biramo Niš".

U saopštenju se navodi da je Viši sud odbacio četiri žalbe pomenute grupe građana i dve žalbe koalicije "Biramo Niš".

"U skladu sa članom 87. stav 4. Zakona o lokalnim izborima Odluka doneta u postupku po žalbi je pravosnažna i protiv nje se ne mogu podneti vanredna pravna sredstva predviđena zakonom kojim se uređuje upravni spor", piše u saopštenju.

Predstavnici opozicije ranije danas su takođe potvrdili da je Viši sud odbio njihove žalbe i kazali da su time iscrpljena sva pravna sredstva za dokazivanje pobede na izborima.

Predstavnici opozicije u kojoj su još i pokret "Kreni promeni" i koalicija "Ujedinjeni - Nada za Niš", pre svega su zahtevali ponavljanje izbora na biračkim mestima broj 10 i broj 18 u opštini Medijana, zbog, kako su naveli, "grubih grešaka".

Prema njihovim rečima, na izbornom mestu broj 10 izbori moraju biti ponovljeni zbog "falsifikovanja zapisnika i prepravljanja broja glasova koje je osvojila Ruska stranka", dok izbori na biračkom mestu broj 18 "moraju da budu ponovljeni jer glasači koji su glasali kod svojih kuća nisu koristili propisane obrasce".

(Beta, 06.29.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »