Dačić sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije o nastavku bilateralne saradnje

Beta pre 2 dana

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom o "nastavku bilateralne saradnje sa posebnim akcentom na oblasti unutrašnjih poslova i vanrednih situacija", saopštilo je Dačićevo Ministarstvo.

Zaključili su da su odnosi Srbije i Rusije u oblasti unutrašnjih poslova "intenzivni i da se odvijaju na više različitih nivoa, kroz razmenu informacija i kriminalističku saradnju policija u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala".

Dačić je "istakao da je bezbednost svih građana Srbije, kao i svih diplomatsko-konzularnih predstavništva u Srbiji prioritet rada MUP-a i da će im Srbija osigurati bezbednost" i naglasio posvećenost Srbije suzbijanju terorizma i međunarodnoj saradnji u tome.

U saopštenju piše da je "Gruško izrazio punu podršku Srbiji u očuvanju stabilnosti i bezbednosti i naglasio važnost inicijativa u suzbijanju terorizma, organizovanog i svih drugih vidova kriminala, ali i potrebu za kontinuiranom koordinacijom nadležnih bezbednosnih institucija".

Sagovornici su se "složili da su dijalog i saradnja ključni u rešavanju svih izazova koji stoje pred globalnom zajednicom", navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

(Beta, 07.01.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »