U Kazahstanu premijerno prikazani dokumentarni igrani filmovi CMG

Beta pre 1 dan

Povodom zvanične posete predsednika Kine Si Đinpinga Kazahstanu i njegovog prisustva 24. sastanku Saveta šefova država Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS), u Astani je 30. juna premijerno prikazana serija emisija u produkciji Kineske medijske grupe (CMG).

Prikazano je više od 10 dokumentarnih filmova i igranih filmova o razvoju Kine, drevnom Putu svile, kineskom kulturnom nasleđu i drugim temama.

Generalni direktor CMG Šen Hajsjung, generalna direktorka televizijskog i radijskog odeljenja predsednika Kazahstana, Raušan Kažbajeva i kineski ambasador u Kazahstanu, Džang Sijao, uputili su video poruke učesnicima ovog događaja.

U svojoj poruci, Šen Hajsjung je rekao da je CMG posvećena promociji kulturne razmene i prijateljstva između Kine i Kazahstana, kao i da je spremna da produbi praktičnu saradnju sa kazahstanskim medijskim partnerima, kako bi doprinela unapređenju bilateralnih odnosa i izgradnji zajednice zajedničke budućnosti čovečanstva Kine i Kazahstana.

Kažbajeva je rekla da televizijski i radijski kompleks predsednika Kazahstana neprekidno obraćaju pažnju na saradnju sa CMG, sa ciljem daljeg jačanja prijateljstva između Kazahstana i Kine.

Džang Sijao je istakao značaj ove aktivnosti u Kazahstanu, dodajući da veruje da će ona pomoći narodu Kazahstana da bolje razume Kinu i pojača prijateljstvo dva naroda.

(Beta, 07.01.2024)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »