Parandilović: Ustavni sud stao na stranu Rio Tinta i doneo neustavnu odluku

Beta pre 23 dana

Poslanik i predsednik stranke Novo lice Srbije Miloš Parandilović ocenio je danas da je Ustavni sud ukidanjem uredbe Vlade o stopiranju projekta Jadar i stao na stranu kompanije Rio Tinto i "mafije na vlasti" i da je paradoks da taj sud postupa protivno Ustavu Srbije.

On je u pisanoj izjavi naveo da je "Srbija zemlja čuda" u kojoj Ustavni sud donosi neustavne odluke. 

"Ovakva odluka Ustavnog suda jasno govori da pravosuđe u Srbiji ne postoji, da je mrtvo i odavno pokopano, a da sad sa onog sveta donosi odluke po nalogu Aleksandra Vučića, koje nemaju veze sa pravom, sa zaštitom Ustava, sa interesima ove zemlje. Odluke suda služe isključivo da SNS mafija krčmi ovu zemlju i rasprodaje sve resurse pribavljaući za naprednjačku vrhušku enorman kapital", dodao je Parandilović

Po njegovim rečima, taj sud je tokom prethodnih godina doneo niz neustavnih odluka među kojima je bilo smanjenje penzija, usvajanje zakon o restituciji i nije video ništa sporno u Briselskom sporazumu.

"Sudijama Ustavnog suda jedna stvar treba da bude na pameti, da će zlo vreme proći, a njihova sramota će večno biti uklesana u vremenu kao najgori primer sudske prakse u 21. veku. Ako ništa drugo, posle ove odluke barem je svima jasno da Ustavni sud kao i pravosuđe u ovoj zemlji jednostavno ne postoje i da ćemo pravdu tražiti na ulici", naveo je Parandilović.

Ustavni sud je objavio u četvrtak odluku kojom je ukinuo Vladinu uredbu o stopiranju projekta Jadar iz 2022. godine.

(Beta, 12.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »