Slučaj masovne smrti pasa u Velikom Gradištu - tužilaštva ne odgovaraju šta je sa krivičnim prijavama protiv vlasnice prihvatilišta (VIDEO)

Insajder 13.07.2024
Slučaj masovne smrti pasa u Velikom Gradištu - tužilaštva ne odgovaraju šta je sa krivičnim prijavama protiv vlasnice…

Odgovornost za smrt, kako navode aktivisti, više od stotinu pasa u prihvatilištu u Velikom Gradištu - niko ne preuzima. Nakon što je javnost saznala za slučaj masovne smrti pasa, profesori Pravnog fakulteta u Beogradu zajedno za aktivistima za prava životinja podneli su krivične prijave protiv odgovornog lica. Međutim iz tužilaštava ne odgovaraju na upite šta su preduzeli. Pošto je utvrđeno da su životinje uginule jer ih mesecima niko nije hranio i davao vodu, javili su se i strani donatori prihvatilišta,

Početkom juna aktivistikinja za prava životinja iz Velikog Gradišta, zajedno sa pravnom zastupnicom Udruženja 'PUŽ', koje je vlasnik prihvatilišta otišla je poseti pse. 'Kada smo mi tamo otišli tamo su bili mrtvi psi po boksovima, od 120 pasa samo smo 12 zatekli žive. Nigde činija za hranu i vodu, niko ih nije pojio niko ih nije hranio ko zna koliko dugo iako je volonter koji je bio zadužen za to, odlazio svaki dan ali im nije davao niti da jedu niti da piju.

Tužilaštvo »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »