Prosvetari traže hitan sastanak s Vladom o povećanju plata i radnim grupama za obrazovanje

Beta 16.07.2024

Reprezentativni sindikati prosvetnih radnika zatražili su danas hitan sastanak sa predstavnicima Vlade Srbije posvećen imenovanju članova radnih grupa za sve nivoe obrazovanja i dinamici povećanja zarada u toj oblasti.

U saopštenju sindikata se navodi da je na prethodnom sastanku u Vladi Srbije, održanom 14. juna, "dogovoreno da će od strane kabineta biti poslat upit za imenovanje članova za Radne grupe za sve nivoe obrazovanja i da će biti formirane u najkraćem mogućem roku".

"Reprezentativni sindikati su svoje predstavnike poslali u dogovorenom terminu, ali od strane kabineta nismo dobili povratnu informaciju", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je na tom sastanku "dogovoreno da će do 15. jula biti organizovan sastanak predsednika Vlade, ministra finansija i reprezentativnih sindikata kako bi se dogovorili o dinamici povećanja zarada definisanih potpisanim Protokolom".

"Kako dogovoreni termini nisu ispoštovani, očekujemo hitno zakazivanje sastanka", stoji u saopštenju koje su potpisali Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikat obrazovanja Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije i GSPRS Nezavisnost.

(Beta, 16.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »