Dačić: Lažna izjava brata osumnjičenog za ubistvo policajca, sve je unapred organizovano

Beta 18.07.2024

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je danas kao "klasične laži" navode Artana Hajrizija da mu je brat Faton, osumnjičen za noćađnje ubistvo policajca kod Loznice i ranjavanje drugog, ukrao lična dokumenta koje je policija našla na mestu zločina.

Artan Hajrizi koji živi u Nemačkoj, prethodno je izjavio za albanske medije da nema veze sa napadom na policajce kod Loznice i optužio brata da mu je ukrao dokumente među kojima su kosovski pasoš i nemačka lična karta.

"Lice čija su dokumenta kod naše policije, Artan Hajrizi, dao je izjavu policiju u Hanoveru danas u 11.55 časova da mu je prekjuče brat Faton iz njegovog stana u Hanoveru ukrao lična dokumenta. U pitanju je klasična laž, jer po kojoj logici se lice iz Hanovera vraća u Preševo ilegalno i ponovo pokušava da ilegalno ode u Nemačku", ocenio je Dačić, a preneo MUP.

On je pozvao nemačku policiju da "hitno odgovori" da li je Faton Hajrizi bio u Hanoveru, "kako je ušao i izašao" iz Nemačke, i kako se našao u Preševu.

Ocenio je da se iz postupaka Artana Hajrizija "jasno vidi da je sve dogovoreno ranije" i da je napad na srpske policajce "teroristički akt".

"Posledica tog terorističkog akta i organizacije je ubistvo policajca i zato tražimo i očekujemo punu saradnju sa nemačkom policijom i misijom Euleks, a ne laži u koje niko ne veruje", dodao je ministar.

Dačić: U Bijeljini uhapšen osumnjičeni za organizaciju transporta ubice policajca

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je potvrdio da je danas u Bijeljini uhapšen osumnjičeni za organizaciju prevoza muškarca s Kosova koji je kod Loznice ubio jednog policajca, a drugog ranio.

Po Dačićevim rečima, uhapšen je Z.R. (39), a kao pomagač i njegova supruga I.R, u Mladenovcu.

"U Bijeljini je popodne, u saradnji s policijom Republike Srpske, uhapšen Z.R, za koga se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici", naveo je Dačić, preneo je MUP.

Prethodno je Radio-televizija Republike Srpske, pozivajući se na nezvanične informacije, objavila da je u Bijeljini danas uhapšena osoba koja se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca kod Loznice.

Po RTRS-u, nije uhapšen ubica Faton Hajrizi, već "osoba s kojom je bio u kontaktu".

Njegov brat Artem Hajrizi ranije je izjavio da mu je Faton, koji je pobegao iz zatvora, ukrao lična dokumenta.

MUP RS se uključio u potragu za osumnjičenim beguncem jer postoji mogućnost da je on iz Srbije pobegao u BiH, na područje Bijeljine i Zvornika.

(Beta, 18.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »