Dačić: Oružani napad na policiju kod Loznice terotistički akt albanskih struktura s Kosova

Beta 18.07.2024

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je danas izjavio da "postoji velika osnovana sumnja" da je noćašnji napad kod Loznice na policajce, od kojih je jedan ubijen, a drugi ranjen, teroristički napad, "albanskih struktura s Kosova i Metohije".

"Utvrđujemo da li je to ta osoba (koja je pucala) čija su dokumenta ostala, ili je njegov brat", rekao je Dačić za Radio-Televiziju Srbije.

Napadač je u bekstvu, ima pištolj, ne zna srpski jezik, nema dokumenta i za njim traga oko 150 pripadnika MUP raznih specijalnosti.

Ministar je naveo da je policija našla dokumenta na ime Artana Hajrizija, ali se postavlja pitanje da li je to on ili njegov brat koji je već poznat jer je ubio ruskog vojnika na Kosovu.

"On se nalazio više puta u zatvoru, a volšebno je bežao", rekao je Dačić navevši da je MUP u kontatu sa policijom Republike Srpske i Nemačke zbog nekih od nađenih dokumenata.

Dačić je rekao da su policajci zaustavili automobil s registracijom Tutina jer im je bilo sumnjivo šta će blizu granice Srbije i BIH.

Napomenuo je da to nije bio taksi, kako su objavili neki mediji, već da je automobil vozio čovek iz Tutina koji se bavi "prevoženjem određenih ljudi sa jedne tačke na drugu" i koji je osobu koja je pucala, preuzeo u Preševu.

Ministar je podvukao da će biti uhapšeni svi koji su bili poveznani sa ovim slučajem.

(Beta, 18.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »