Zbog Đorđa (13) uveden novi izborni predmet: Dečak iz Vinče zbog ljubavi prema ovom sportu pokrenuo inicijativu, ministarstvo donelo odluku (foto)

Blic 22.07.2024
Zbog Đorđa (13) uveden novi izborni predmet: Dečak iz Vinče zbog ljubavi prema ovom sportu pokrenuo inicijativu…

Osnovna škola "Nikola Tesla" u Vinči od septembra planira da uvede planinarenje kao novi izborni predmet! Inicijativu je pokrenuo učenik sedmog razreda Đorđe Adamović koji se već godinu i po dana bavi planinarenjem po Srbiji. Ljubav prema planinarenju otkrio je uz majku, a onda je došao na ideju da čar prenese i na drugare i tako predloži svojoj razrednoj novi izborni predmet. Sve je stiglo i do Ministarstva prosvete, osmišljen je kompletan predmet!

- On je sa mnom krenuo na planinarenje, svidelo mu se, a onda je odlučio da pita svoju razrednu da li postoji mogućnost da planinarenje bude izborni predmet kao slobodna nastavna aktivnost. Ja sam donela neke udžbenike razrednoj. Direktor je predlog prihvatio i tako je počela ova lepa priča - kaže za "Blic" Snežana Adamović, majka učenika. Đorđe je ispričao za "Blic" kako je došao na ideju da planinarenje predloži kao izborni predmet u svojoj školi. - Prvi put na

Pročitajte još

Ključne reči

Beograd, najnovije vesti »