Kamala Haris večeras zatvara Nacionalnu konvenciju demokrata

Beta pre 21 dana

Potpredsednica SAD Kamala Haris večeras će prihvatiti predsedničku nominaciju Demokratske stranke i time zatvoriti Demokratrsku nacionalnu konvenciju koja je počela u ponedeljak u Čikagu.Haris će izneti svoju viziju puta kojim Amerika treba da ide i time okončati buran mesec koji je počeo kada je predsednik Džo Bajden okončao svoju kandidaturu za reizbor i podržao nju u njenoj nameri da ga zameni.

Neimenovani šef kampanje Kamale Haris je izjavio da će njen govor imati tri dela i da će se ona osvrnuti na svoje sredjeklasno poreklo, njen staž tužioca i ponudiće svoju optimističnu viziju kao kontrast Trampovom "mračnom planu" i time probuditi osećaj patriotizma kod birača.

Osim Haris, demokratama će se večeras obratiti i guvernerka Mičigena Grečen Vitmer (Gretchen Whitmer), guverner Severne Karoline Roj Kuper (Roy Cooper), i Rendi Vajngarten (Randy Weingarten), predsednik Američke federacije nastavnika. Na konvenciji će nastupiti i pevačica Pink.

Haris će biti prva crnkinja i prva osoba azijskog porekla koja je prihvatila predsedničku nominaciju.

Ona će govoriti dan nakon što je guverner Minesote Tim Volc (Tim Walz), zahvalio prepunoj areni u Čikagu zbog njenog izbora.

"Svi smo večeras ovde iz jednog lepog, jednostavnog razloga, zato što volimo ovu zemlju", rekao je Valc dok su hiljade delegata podigle plakate na kojima je pisalo Trener Valc u crvenoj, beloj i plavoj boji.

Volc nije bio poznat široj javnosti sve dok ga Haris nije postavila za svog kandidata za potpredsednika, a govor je bio prilika da se predstavi.

Oslonio se na svoja iskustva fudbalskog trenera, svoju službu u Nacionalnoj gardi i priču o borbi za fertilitet u njegovoj porodici.

Te delove njegove biografije republikanci su dovodili u pitanje.

(Beta, 22.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »