SSP traži ostavku gradonačelnika Kragujevca zbog 'haotičnog stanja' u komunalnom sektoru

Beta pre 21 dana

Stranka slobode i pravde (SSP) u Kragujevcu pozvala je danas gradonačelnika Nikolu Dašića i članove Gradskog veća da podnesu ostavke zbog "haotičnog stanja" u komunalnom sektoru.

U saopštenju su naveli da će poskupljenja u komunalnom sektoru u značajnoj meri uticati na kućne budžete i pad životnog standarda Kragujevčana, "posebno penzionera i građana sa minimalnom zaradom".

"Gradska vlast koju čine SNS, SPS i grupa građana 300 Kragujevčana donela je odluku da još jednom u ovoj godini poveća cenu za iznošenje smeća za čak 40 odsto. Umesto poboljšanja usluge iznošenja smeća, imamo situaciju da grad nikad nije bio prljaviji, prepuni kontejneri sa gomilom đubreta pored njih, a pored kontejnerskih niša oseća se nesnosan smrad, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da je komunalni sektor u Kragujevcu "na ivici propasti".

"Višegodišnje loše upravljanje, bespotrebno stranačko zapošljavanje, rukovodeća mesta na koje isključivo dolaze stranački kadrovi, zloupotreba javnih sredstava u stranačke svrhe su dovele do povećanih troškova i lošeg funkcionisanja komunalnih preduzeća", naveli su iz Stranke slobode i pravde.

Dodali su da će pored poskupljenja iznošenja smeća, od 1. septembra u Kragujevcu poskupeti i parkiranje za 27 odsto.

"Od nove grejne sezone cena toplotne energije za paušalce biće veća za 15,6 odsto, za korisnike koji plaćaju po meraču u fiksnom delu za 11,8 posto, a u varijabilnom za 19 odsto", saopštila je SSP.

(Beta, 22.08.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »