Gojković i Begović: Vojvodina je razvojni centar IT u zemlji i regionu

Beta pre 20 dana

Novi Sad i Vojvodina su razvojni centar informacionih tehnologija ne samo u Srbiji, već i u regionu, ocenjeno je danas na sastanku predsednice Pokrajinske vlade Maje Gojković i ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelene Begović.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, one su sa pokrajinskim sekretarom za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost Brankom Markoskim posetile Institut BioSens, Naučno-tehnološki park Novi Sad i Institut za veštačku inteligenciju

Gojković je oslanjanje na nauku istakla kao prioritet u radu Pokrajinske vlade, navodeći da je Vojvodina naročito zainteresovana za razvoj nauke i inovativnih načina rešavanja problema u oblasti poljoprivrede s obzirom na velike klimatske promene u svetu.

Ministarka Begović je navela da Srbija ozbiljno shvata potencijale tehnologije i prepoznaje značaj veštačke inteligencije.

Gojković i Begović su se složile da su Institut BioSens i Institut za veštačku inteligenciju najvažniji instituti u Srbiji i dobri primeri prepoznavanja novih tehnologija i ulaganja u njih.

(Beta, 23.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Regioni, najnovije vesti »